Министърът на отбраната в оставка ще  отчете работата си по

...
Министърът на отбраната в оставка ще  отчете работата си по
Коментари Харесай

Министър Тагарев се отчита за свършеното през мандата

Министърът на защитата в оставка ще  регистрира работата си по време на своя мандат.

Нито една от парламентарните групи няма позитивна оценка за работата на министъра на защитата в последните месеци. Дори и партии като ПП-ДБ имат рецензия към скоростта, с която се оказва помощ на Украйна. Критиките на ДПС и ГЕРБ-СДС се открояват с настояванията за оставки. Основно поради решена от Народното събрание, само че недоставена помощ за Украйна. Няма информация да ли в идните договаряния сред партиите, преди предстоящото връчване на мандат от президента, оставката на Тагарев се слага като изискване за реализиране на договореност.

В сряда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази вяра обещаните зимни ръкавици ще бъдат " изпратени до август " в Украйна. Последният коментар за оставка Тагарев направи преди ротацията. Той изясни, че оставка ще подаде дружно с кабинета " Денков ".

И още веднъж напомни, че страната ни е осигурила на Украйна повече от 7000 тона материални средства. 140 машини пътуват натам, напомни Тагарев. Многократно министърът е уверявал, че оказването на помощ на Украйна " остава неоспорим приоритет ".

Но Тагарев изиска и поддръжката на депутатите, с цел да може финансовите обезщетения от помощта да обезпечат " един милиарда лева над гласувания бюджет, които ще реинвестираме за ускорено превъоръжаване на армията ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР